Home,  Persoonlijk

Trendkleuren voorjaar 2016

De eerste maand van het nieuwe jaar heb ik altijd even een soort van “dipje”. Alle drukte en gezelligheid van de feestdagen zijn weer voorbij. De kerstboom is weg, kinderen weer naar school en de rust is weder gekeerd. Daarom ben ik alvast op zoek gegaan naar de trend kleuren voor het aankomende voorjaar. En weet je wat? Ik werd er zo happy van! Nieuwsgierig? Lees dan gezellig mee!

eb3304026610292242060d9e91f33a32bron foto: Pantone

Pantone is de naam van een bedrijf dat kleurcoderingen publiceert. Dit zijn niet alleen belangrijke kleuren voor de nieuwe mode, ook interieurs, meubels, accessoires, make-up en zelfs haarkleuren volgen deze kleurtrends. Pantone heeft voor het eerst 2 trendkleuren vastgesteld; Rose Quartz en Serenity. Zachte kleuren die – aldus Pantone – onze behoefte aan rust en veiligheid vervullen.

Pantone Rose Quartz

Rose Quarts ofterwel, Rozenkwarts. Een mooie, zachte, roze kleur die een gevoel van rust uitstraalt.

Pantone Serenity

Serenity, “Gewichtloos en luchtig, zoals de uitgestrektheid van de blauwe lucht boven ons”, zo staat vermeld op de website van Pantone.

Ik vind het 2 hele mooie kleuren vooral de Rose Quarts is 1 van mijn favorieten. Kleuren waar ik zeker wat aan heb en mooie sieraden mee kan maken!  Toch blijf ik ook dicht bij mijn eigen smaak en kleuren en zie dit meer als een hulpmiddel. Daarbij is het leuk (en toch ook wel goed) om te weten wat de kleuren voor dit voorjaar zijn die terugkomen in mode, make-up of interieur!

Dit zijn de twee trendkleuren van het jaar 2016 die Pantone heeft gekozen maar in het kleurenrapport staan uiteraard nog meer kleuren die we gaan zien dit voorjaar.

Pantone Peach Echo

Peach Echo, een kleur uit de oranje familie die doet denken aan warmte en toegankelijkheid. Kan goed gecombineerd worden met de Serenity kleur en Rose Quartz.

Pantone Snorkel Blue

Snorkel Blue, een marinekleurige blauw. Deze kleur doet mij denken aan een heerlijke ontspannen strandvakantie.

Pantone Buttercup

Buttercup, een heerlijke, frisse, zomer kleur.

Pantone Limpet Shell

Limpet Shell, ook 1 van mijn favorieten lente/zomer kleuren die rust en helderheid uitstralen! Deze kleur zal het goed doen met de Rose Quarts en Peach Echo.

Pantone Lilac Gray

Liliac Gray, een Lila kleur met een grijze ondertoon of is het nu een grijze kleur met een lila ondertoon?

Pantone Fiesta

Fiesta,  volgens Pantone is deze kleur een voorbode van opwinding….

Pantone Iced Coffee

Iced Coffee, een mooie natuurlijke, aardse kleur die goed te combineren is met de rest van het kleurenpalet.

Pantone Green Flash

Green Flash, ik vind het een aparte kleur. Een kleur waar ik zelf weinig mee werk. Maar deze kleur kan heel goed gecombineerd worden met de Snorkel Blue en de Serenity, maar ook met de Limpet Shell.

Dit waren ze dan, de voorjaars- kleuren van 2016! Ik vind het een mooi kleurenpalet.

Heb jij ook al een favoriete kleur voor het voorjaar?

 

5 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.