Winkelwagen

meetlint
Do It Yourself

Polsmaat opmeten

 

Hoe weet je nu welke lengte je nodig hebt voor een armband? En hoe kun je het beste meten? Het leek me leuk om daar een blogpost over te maken. Ik vertel je 2 manieren hoe je het beste je polsmaat kunt opmeten. Lees je mee?

De gemiddelde polsmaat van een vrouw ligt tussen de 17 en 19 cm. Om je precieze maat op te meten kun je het volgende doen;een touwtje of lintje gebruiken of een meetlint.

Een touwtje

Heel simpel, neem een touwtje of lintje, wikkel het om je pols en onthoud het punt waar het touwtje kruist. Leg het langs een liniaal en lees de centimeters af. Tel er 1 á 2 centimeters bijop afhankelijk hoe strak of hoe los je de armband wil dragen. En zo heb je je polsmaat.

Met een meetlint

 1. Neem een meetlintje of een rolmaat
 2. Meet de omtrek van je pols (zorg dat het meetlint net onder het knobbeltje van je pols zit)
 3. Zorg ervoor dat het meetlint strak maar niet knellend om je pols zit. Ook hier tel je 1 of 2 cm erbij. Et voilá, that’s all.

Handige maattabel

Zo makkelijk kun je dus je polsmaat opmeten. Om het je nog makkelijker te maken heb ik een tabel gemaakt. In deze tabel heb ik de ± maten gezet van armbandjes en enkelbandjes. Altijd handig om bij de hand te hebben.

Knipsel
Heb jij je polsmaat wel eens opgemeten?

This article has 5 comments

 1. marietje

  wat leuk om dat te weten .

 2. rachelkromdijk

  handig om dit te weten thanks!

 3. melikeseckin

  Ja en dit vind ik dus altijd zo een issue als ik een keer een armband voor iemand wil kopen! Dan is het zo van.. uhm.. wil je aub je polsmaat voor me opmeten.

 4. Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla

  Zo een maattabel is handig. Mijn kinderen hebben heel wat armbandjes gekregen en de meeste zijn te groot en liggen maar in de kast en dan vergeet ik ze en zijn “opeens” te klein 😉

 5. happyhipsterblog

  Handig! Nog nooit opgemeten haha x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: