Zelf je polsmaat opmeten
Blogs,  Do It Yourself,  Home,  Lifestyle,  Persoonlijk,  Sieraden

Polsmaat opmeten

Leuk hoor al die armbandjes, maar met mijn redelijk dunne polsjes vind ik het toch wel prettig om te weten welke maat ik nodig heb. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel armbandjes te verkrijgen met een verlengkettinkje maar dan nog kan een armbandje je zo van je pols afglijden. In deze blog vertel ik je een paar handige maniertjes om hoe je het beste je polsmaat kunt opmeten.

Lintarmbandjes

De gemiddelde polsmaat van een vrouw ligt tussen de 17 en 19 cm. Om je precieze maat op te meten kun je het volgende doen; een touwtje of lintje gebruiken of een meetlint.

Een touwtje

Heel simpel, neem een touwtje of lintje, wikkel het om je pols en onthoud het punt waar het touwtje kruist. Leg het langs een liniaal en lees de centimeters af. Tel er 1 á 2 centimeters bij op afhankelijk hoe strak of hoe los je de armband wil dragen. En zo heb je je polsmaat.

Met een meetlint

  1. Neem een meetlintje of een rolmaat
  2. Meet de omtrek van je pols (zorg dat het meetlint net onder het knobbeltje van je pols zit)
  3. Zorg ervoor dat het meetlint strak maar niet knellend om je pols zit. Ook hier tel je 1 of 2 cm erbij. Et voilà, that’s all.

Handige maattabel

Zo makkelijk kun je dus je polsmaat opmeten. Om het je nog makkelijker te maken heb ik een tabel gemaakt. In deze tabel heb ik de ± maten gezet van armbandjes en enkelbandjes. Altijd handig om bij de hand te hebben.

 
Polsmaat opmeten armbandjes
 
 

7 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.