Pantone (pixabay)
Home,  Lifestyle

De kleur van 2017 volgens Pantone

Ieder jaar kiest kleureninstituut Pantone in december de kleur voor het volgende jaar. Dit wordt dan de kleur die je veel gaat tegenkomen binnen de mode, interieur of accesoires. Ieder jaar ben ik  weer benieuwd, wat gaat dé kleur worden voor het nieuwe jaar. Misschien weet je het al, misschien nog niet. Ik ga het in deze blog vertellen.

Pantone

Pantone is een bedrijf dat kleurcoderingen publiceert. Elk jaar in december komt Pantone met de kleur voor het nieuwe jaar. Voor dit jaar, 2017 is het de kleur Greenery geworden. Een frisse- en pittige geel/groene kleur, volgens Pantone.

Pantone kleur van het jaar 2017Deze groene kleur roept de lente op en staat symbool voor een nieuw begin. Laat de lente dan maar komen, ik ben wel klaar voor een nieuw begin. Vorig jaar koos pantone voor twee kleuren, namelijk roze en blauw. Ik moet dan ook wel heel erg wennen aan deze appeltjes groene kleur. Maar deze kleur groen staat voor rust, hoop en verbinding met de natuur. Het is volgens pantone een kleur die verfrist, vernieuwt en revitaliseert. Ik ga dan ook eens kijken hoe ik deze kleur mooi kan gaan verwerken in sieraden. Iemand misschien ideeën of tips? Let me know!

Even terugblikken naar de voorgaande jaren. In 2016 waren het dus 2 kleuren, roze en blauw, in 2015 koos Pantone voor marsala (een rood/bruinige kleur), in 2014 was het orchidee paars en in 2013 smaragdgroen.

Wat vind jij van deze groene kleur?

 

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.