amulet ketting
Home,  Lifestyle,  Persoonlijk,  Sieraden

Terug in de tijd: Wanneer begon ik met sieraden maken?

Opeens wilde ik het weten: “Hoe lang ben ik al bezig met sieraden maken?” Ergens op de laptop had ik het vast wel opgeslagen. Ik ging de foto’s doorspitten en kwam verrassende exemplaren tegen van mijn allereerste handmade sieraadjes. Benieuwd? Lees dan verder. 

Terug in de tijd: Wanneer ben ik begonnen?

Ik weet nog dat ik op zoek was naar een leuke hobby, naast het boeken lezen, tekenen, shoppen en leuke dingen doen met Mr.G, wilde ik graag nóg een creatieve hobby. Ik was op dat moment lid van de boekenclub ECI en kocht daar mijn allereerste sieraden boek.

Nieuwe kralen sieraden omnibus

We woonden toen der tijd in een leuk appartementje in het centrum van Apeldoorn en er waren nog geen kinderen. Ik heb mijn laptop doorgespit en de eerste foto die ik van een sieraad maakte is van 23 januari 2005. 2005 mensen! Dat is gewoon meer dan 10 jaar geleden. 10 jaar! Ik ben al 10 jaar bezig met sieraden maken. Jeetje hé, das best lang….

Allereerste foto’s

Dus ik denk dat ik zo rond eind 2004 begin 2005 ben begonnen. Ik kocht via internet een starterspakketje met een kralenbord, tangetjes en wat basismaterialen zaten erbij zoals ringetjes en sluitingen. Bij de V&D (ja, toen was die er nog) hadden ze van die kleine kralen doosjes en daar had ik er eerst 1 van gekocht. Yes, en mijn nieuwe hobby kon beginnen. Grappig, nu ik er meer en meer over nadenk kan ik me nog precies herinneren hoe het allemaal begon.   Hieronder wat foto’s van mijn allereerste handmade exemplaren. (let uiteraard niet op het beeldkwaliteit)

sleutelhanger Rode ketting.kralen armbandjesketting groen

Leuk om terug te zien!

Heel erg leuk om de foto’s terug te kijken van het begin van mijn carrière als sieradenmaakster (ahum). Op de foto linksonder staat een wit armbandje, volgens mij was dat het allereerste armbandje wat ik maakte! Ik kan me nog goed herinneren dat ik de groene sleutelhanger had gemaakt. Ik was er super trots op en heb hem lange tijd gebruikt! De groene ketting rechtsonder was het allereerste projectje wat ik verkocht aan een vriendinnetje. En kijk wat ik nu heb en waar ik nu sta; ik heb ontzettend veel geleerd de afgelopen jaren, van sieradentechnieken tot het gebruik van materialen. Van het uitpluizen van de beste webshops tot het maken van een eigen website waar ik vol enthousiasme en met passie blog over het maken van sieraden en alles wat ermee  te maken heeft. (Misschien leuk; hier kun je het allereerste artikel teruglezen.) Verder ben ik bezig met het opzetten van een eerste workshop! Zo spannend en zo leuk! Nou ja, laat ik dan meteen even van de gelegenheid gebruik maken: Misschien vind jij het leuk om met een groep vriendinnen een sieradenworkshop te gaan volgen bij mij, bijvoorbeeld voor een vrijgezellen party of wellicht zoek je een nog iets leuks voor het partijtje van je dochter, aarzel dan niet en stuur een mailtje naar:  info@sanshine.eu. Of laat een berichtje achter via het contact formulier.

 

Wat is jouw hobby of waar heb je een passie voor? Ik ben benieuwd, laat het me weten bij de comments!

 

 

5 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.