Home,  Sieraden

Gespot lente 2016: Grote oorbellen

Knipsel

Ik schreef vorige keer een artikel over de trendkleuren die de aankomende lente gaan komen. Als gevolg daarvan ben ik mij gaan verdiepen in de sieradentrends die we in de lente veel gaan zien. Als eerste komen de oorbellen aan de beurt. Benieuwd? Lees dan gezellig mee!  

We gaan in het komend voorjaar grote oorbellen zien met veel details, zoals steentjes, verschillende kleuren, grote ornamenten en blingbling.

9ba2d05f36bf66cfc6977bcf09c27909
Bron foto: Sonny Vandevelde / Indigitalimages.com

Op bovenstaande foto staan oorbellen uit de collectie van Dolce en Gabbana. Persoonlijk vind ik ze mooi en heel kleurrijk maar toch zou ik ze niet dragen. Het is een beetje too much. Grote oorbellen vind ik leuk maar dan iets minder over de top. Zoals deze, die ik zelf heb gemaakt:

Knipsel

Dit zijn goudkleurige creolen afgewerkt met een gouden Boeddha bedeltje. Tevens zijn deze oorbellen ook te vinden in mijn webshop mocht je ze leuk vinden!

Oke, verder met de grote oorbellen trend. Onder andere Naeem Khan zette in New York de toon. Ik had nog nooit van deze ontwerper gehoord. Naeem Kan is een Indiase – Amerikaanse modeontwerper. Zijn ontwerpen worden gedragen door beroemdheden zoals Beyoncé, Carrie Underwood, Eva Longoria, Brooke Shields en First Lady Michelle Obama. Onderstaande oorbellen zijn uit zijn collectie. Deze vind ik ook erg mooi want ze hebben lekker veel blingbling en toch zijn ze chique. Wat ik me wel afvraag, zouden ze niet ontzettend zwaar zijn??

Knipsel

Wat dichter in de buurt van mijn stijl komt zijn de oorbellen van Oscar de la Renta. Onderstaande foto’s zijn uit zijn collectie. Deze oorbellen zijn iets minder uitbundig maar wel groot. Daarnaast vind ik de groene tassel erg leuk, gecombineerd met de zeeblauwe natuurstenen. Tevens is hier ook een hoog blingbling gehalte! Vooral de rechter oorbellen, in violet kleur gemaakt van glaskralen vind ik super gaaf. Het begint hier te borrelen van de inspiratie! Wow, ik word er helemaal blij van.

bron foto: modaoperandi.com

De trend voor het aankomende voorjaar zijn dus grote oorbellen. Maar ja, wat zijn trends? Het is leuk om te volgen en een beetje te weten wat er in een nieuw seizoen in de mode komt. Maar toch blijf ik zeker wel dicht bij mijn eigen stijl. Daarnaast vind ik kleine oorbellen ook heel erg mooi en chique. Wat denk je van de Ear Cuff oorbellen?  Deze sieraden gaan al een tijdje mee en zijn steeds vaker te zien. Als je ze in je oor hebt lijkt het net alsof je een hele rij knopjes draagt. Maar niets is minder waar het is gewoon 1 oorbel.

bron foto: modaoperandi.com

Wat vind jij van de grote oorbellen trend?

9 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.