knutseltips zomervakantie
Blog,  Blogs,  Do It Yourself,  Home,  Persoonlijk,  Sieraden

11x knutseltips voor in de zomervakantie

Knutseltips voor in de zomervakantie, ik weet zeker dat je uit de ze blog inspiratie kunt halen. De zomervakantie is fijn, want een periode van geen wekkers, de dag lekker rustig opstarten en natuurlijk leuke dingen doen! Maar hoe fijn het allemaal ook is, voor sommige ouders zijn zes weken best lang. Misschien ga je er een paar weken tussenuit of geniet je juist van een thuisblijf-vakantie. Hoe dan ook, er zullen vast wel dagen tussen zitten dat je kids echt niet meer weten wat ze moeten doen. Of dat het zo’n lekkere oer Hollandse plensdag is. Een goed moment om de knutselspullen uit de kast te halen! Met deze 11 tips zullen je kids zich vast en zeker niet meer vervelen.

1. Kleien

knutseltips zomervakantie

Veel kinderen vinden kleien een leuke bezigheid. Onze kinderen pakken ook vaak de bakvormpjes erbij wanneer ze gaan kleien. Deze zijn net wat leuker dan de standaardvormpjes. Neem ook eens klei die je hard kan laten worden.  De boetseerklei op de foto heb ik van de Action vandaan. Ik weet niet of ze deze nog verkopen maar in een hobbyzaak of een speelgoed winkel verkopen ze dit soort klei ook.

 

Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023

2. Maak de leukste foto’s met stoepkrijt

Spreekt voor zich toch?

3. Knutselen met schelpjes

Waarschijnlijk hebben jouw kids zakken vol met schelpen gezocht tijdens de vakantie, maar wat moet je ermee? Ze liggen nu al in de “vergeethoek”. Ga ze verven! Hartstikke leuk en daarna kun je er een schilderijtje van maken. Plak de schelpjes op een canvas doek of beplak er een glazen potje mee.

4. Aquarium maken

Heb je nog ergens lege schoenendozen? De deksel kun je perfect gebruiken voor het maken van een aquarium. Ook de geverfde schelpjes zijn prima te gebruiken bij deze activiteit. Je kunt er namelijk visjes van maken.

5. Boekenlegger van ijsstokjes

IJsjes worden er vast en zeker gegeten deze zomer. Gooi de stokjes van de ijsjes niet weg maar bewaar ze voor een deze knutselactiviteit. Ga aan de slag met washitape en stiften. Zo creëer je de leukste boekenleggers.

6. Visjes van wc rollen

Wat een gezelligheid met al die kleurtjes! Je hebt nodig gekleurd papier, lijm en wc rolletjes.  En je knutselt de mooiste visjes in elkaar.

7. Onderzetters van strijkkralen

Persoonlijk mijn favoriet. Sommige kinderen kunnen uren heel geconcentreerd met strijkkralen bezig zijn. Ze maken de mooiste creaties! Deze onderzetters of (“bovenzetters”) zijn super leuk om te maken. In het midden laat je wat ruimte vrij. Zo kan het rietje erdoor en hebben insecten geen schijn van kans om in je drankje te komen. Natuurlijk ook te gebruiken als onderzetters.

8. Vlieger maken

Op YouTube zag ik een filmpje over het zelf maken van een vlieger. Sarah Glasbergen van de website Minime.nl legt in deze video uit hoe je heel makkelijk in 10 minuten een vlieger maakt.

9. Slippers pimpen

Op Pinterest kwam ik deze leuke slippers tegen. Je kunt  hier de mal uitprinten. Verf, plak of geef ze een mooi kleurtje en klaar zijn je zomerse slippers.

10. Ijsjes memory

Deze vind ik zelf erg leuk. Op de site van Alexbrands.com staat deze DIY en uiteraard met de gratis printables om de ijsjes te maken.

Natuurlijk kun je ook met kraaltjes aan de gang gaan :). Dat blijft voor mij natuurlijk de leukste bezigheid. Hier kun je een leuke DIY lezen met glitterbedels. Uiteraard ook zeer geschikt voor in de zomervakantie!

11. Sieraden maken

Last but not least en dit is mijn favoriet natuurlijk :). Ga zelf aan de slag met het maken van armbandjes. In mijn shop kun je een DIY pakketje aanschaffen waarmee je de leukste armbandjes kunt maken!

Laat de regen nu maar komen…… Nee, grapje. Deze activiteiten kun je natuurlijk ook prima met mooi weer aan de tuintafel maken. Hopelijk heb ik je wat inspiratie gegeven! In ieder geval alvast een hele fijne zomervakantie gewenst en veel knutselplezier.

Met welke knutselactiviteit ga jij aan de gang?

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.