Winkelwagen

knutseltips zomervakantie
Do It Yourself

10x knutseltips voor de zomervakantie!

Zomervakantie! Afgelopen vrijdag is deze bij ons begonnen. Zes volle weken vrij. Een periode van geen wekkers, lekker rustig de dag opstarten en leuke dingen doen. Maar hoe fijn het allemaal ook is, voor sommige ouders zijn zes weken het best lang. Misschien ga je er een paar weken tussen uit of geniet je heerlijk van een thuisblijf-vakantie. Hoe dan ook er zullen vast wel dagen tussen zitten dat je kids echt niet meer weten wat ze moeten doen. Of dat het zo’n lekkere oer-Hollandse plensdag is. Een goed moment om de knutselspullen uit de kast te halen. Met deze 10 tips zullen de kinderen zich vast en zeker niet meer vervelen.

1.Kleien

knutseltips zomervakantie

Veel kinderen vinden kleien een leuke bezigheid. Onze kinderen pakken ook vaak de bakvormpjes erbij wanneer ze gaan kleien. Deze zijn net wat leuker dan de standaardvormpjes. Neem ook eens klei die je hard kan laten worden.  De boetseerklei op de foto heb ik van de Action vandaan. Ik weet niet of ze deze nog verkopen maar in een hobbyzaak of een speelgoed winkel verkopen ze dit soort klei ook.

2. Knutselen met schelpjes

Waarschijnlijk hebben jouw kids zakken vol met schelpen gezocht tijdens de vakantie maar wat moet je ermee? Ze liggen nu al in de “vergeethoek”. Ga ze verven! Hartstikke leuk en daarna kun je er een schilderijtje van maken. Plak de schelpjes op een canvas doek of beplak er een glazen potje mee!

3. Aquarium maken

knutseltips zomervakantie

Bron foto

Heb je nog ergens lege schoenendozen? De deksel kun je perfect gebruiken voor het maken van een aquarium. Ook de geverfde schelpjes zijn prima te gebruiken bij deze activiteit! Je kunt er namelijk visjes van maken.

4. Maak de leukste foto’s met stoepkrijt

fe7bf7a41e01370a8608eebf0f255709 (1)

Bron foto

Spreekt voor zich toch?

5. Boekenlegger van ijsstokjes

knutseltips zomervakantie

Bron foto 

IJsjes worden er vast en zeker gegeten deze zomer. Gooi de stokjes van de ijsjes niet weg maar bewaar ze voor een deze knutselactiviteit. Ga aan de slag met washitape en stiften. Zo creëer je de leukste boekenleggers!

6. Visjes van w.c.rollen

Visjes-knutselen-van-Wc-rollen-en-papier.1396381999-van-runeejjBron foto

Je hebt nodig gekleurd papier, lijm en wc rolletjes.  En je knutselt de mooiste visjes in elkaar!

7.Onderzetters van strijkkralenKnipsel

Persoonlijk mijn favoriet. Sommige kinderen kunnen uren heel geconcentreerd met strijkkralen bezig zijn. Ze maken de mooiste creaties! Deze onderzetters of (“bovenzetters”) zijn super leuk om te maken. In het midden laat je wat ruimte vrij. Zo kan het rietje erdoor en hebben insecten geen schijn van kans om in je drankje te komen. Natuurlijk ook te gebruiken als onderzetters.

8.Vlieger maken

Op YouTube zag ik een filmpje over het zelf maken van een vlieger. Sarah Glasbergen van de website Minime.nl legt in deze video uit hoe je heel makkelijk in 10 minuten een vlieger maakt.

9. Slippers pimpen

knutseltips zomervakantie

Bron Foto

Op Pinterest kwam ik deze leuke slippers tegen. Je kunt  hier  de mal uitprinten. Verf, plak of geef ze een mooi kleurtje en klaar zijn je zomerse slippers.

10. IJsjes memory

knutseltips zomervakantie

Bron foto

Deze vind ik zelf erg leuk. Op de site van Alexbrands.com staat deze DIY en uiteraard met de gratis printables om de ijsjes te maken.

Natuurlijk kun je ook met kraaltjes aan de gang gaan :). Dat blijft voor mij natuurlijk de leukste bezigheid, ook voor mijn dochter. Hier kun je een leuke DIY lezen met glitterbedels. Uiteraard ook zeer geschikt voor in de zomervakantie!

Laat de regen nu maar komen…… Nee, grapje. Deze activiteiten kun je natuurlijk ook prima met mooi weer aan de tuintafel maken. Hopelijk heb ik je wat inspiratie gegeven! In ieder geval alvast een hele fijne zomervakantie gewenst en veel knutselplezier!

Welke knutselactiviteit vind jij het leukst?

This article has 4 comments

  1. marietje

    wat een leuke vakantie ideeën. en ze zijn allemaal heel leuk.

  2. Marushi

    Super leuke tips allemaal! Vooral die ijsstokjes vind ik leuk hihi

  3. Yvonne

    Ontzettend leuk! Ik denk dat wij een van deze knutsel ideeën wel gaan gebruiken. Al hoop ik op veel buiten zijn in de vakantie, er is altijd wel een keer tijd om te knutselen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: