Home,  Persoonlijk

Kleurentrends Herfst 2016!

Bron foto Pantone

Wanneer ik dit artikel maak is het (eindelijk) heerlijk weer. Het zonnetje schijnt en het is zo rond de 23 graden. Hopelijk blijft het deze week zo! Maar toch wil ik graag de nieuwe kleuren voor de Herfst met jullie delen. Nieuwsgierig? Lees dan gezellig mee!

Twee maal per jaar verzamelt de modewereld zich in Manhattan voor de New York Fashion Week ook hier is Pantone aanwezig en laat de kleuren van de aankomende seizoenen zien. Dit zijn niet alleen belangrijke kleuren voor de nieuwe mode, ook interieurs, meubels, accessoires, make-up en zelfs haarkleuren volgen deze kleurtrends.

Klasssieke herfstkleuren

Volgens Pantone is het tienkleurig palet geïnspireerd door een “verlangen naar rust, kracht en optimisme”. Het bevat verschillende klassieke herfstkleuren als mosterdgeel, grijs en taupe.

Het 10 kleurig Palet:

pantone kleurenpalet

Bron Pantone

Wat zitten er weer prachtige kleuren in, mooie aardetinten maar ook knalkleuren. Dit is wat Leatrice Eiseman, uitvoerend directeur van Pantone over de kleuren zegt: Blauwe luchten vertegenwoordigen standvastigheid, ze zijn altijd boven ons. De grijsstinten geven een gevoel van stabiliteit, rode tinten zijn voor vertrouwen en warmte, terwijl de paarse en pittige mosterd geel een exotisch tintje geven.

Ik zal je van elke kleur een korte beschrijving geven.

moodboard-pantone-fashion-color-report-2016-riverside-17-4028

Riverside

Pantone voorspelt dat deze koele, maar sterke kleur een van de hotste tonen wordt aankomende herfst. ‘Deze kleur straalt rust en kalmte uit. Hij is niet zo serieus als marineblauw of zo helder als kobalt’, zegt Eiseman.

pantone airy

Airy Blue

Eiseman beweert dat de sereniteit en veelzijdigheid die geassocieerd wordt met deze lichte toon de reden is voor de populariteit van de kleur.

pantone. nieuwe haaienhuid

Sharkskin

Grijs is een veelgebruikte kleur in de herfst- en winter maanden. Maar Pantone geeft aan: deze kleur een randje zodat hij er uit springt tussen al andere neutrale kleuren

pantone.aurora red

Aurora Red

Deze kleur schijnt een populaire kleur te worden deze herfst. Volgens Pantone is het een gewaagde rood die warm is, sensueel en onmiddellijk een lust voor het oog.

pantone warm taupe

Warm Taupe

Een tijdloze kleur, die past bij alle andere kleuren van het palet. Deze kleur suggereert geruststelling en stabiliteit.

pantone. dusty cedar

Dusty Cedar

Met deze rozige kleur geeft Pantone een knipoog naar de kleur van het jaar 2016, Rose Quarts. Deze kleur straalt warmte en welkom uit.

pantone.nieuwe weelderige weide

Lush Meadow

Een rijke, elegante, levendige en verfijnde kleur groen.

pantone. pittige mosterd

Spicey Mustard

Oftewel; Pittige mosterd, pittig is deze gele kleur zeker! Maar volgens Pantone, een exotische kleur die perfect is voor de herfst.

pantone.potter's clay

Potters Clay

Een mooie, roodbruine aardkleur die ook altijd favoriet is met de herfst.

pantone. bodaious

Bodacious

Volgens Pantone is dit een onverwachte kleur voor de herfst. Het is een veelzijdige kleur die goed gecombineerd kan worden met roze en rood.

Bron van alle fotos; Pantone

Wat een prachtige kleuren allemaal weer, ik heb al wel wat favorieten. De Bodacious, (paars), Warm Taupe, Spicey Mosterd en die Dusty Cedar vind ik ook erg gaaf!

Welke kleuren spreken jouw het meeste aan?

 

 

 

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.