Home,  Persoonlijk

Bloggers Be Like TAG

Af en toe vind ik het leuk om een TAG in te vullen. Deze Bloggers Be like Tag had ik al een tijdje in mijn concepten staan. Deze is bedacht door Maris van Hare Maristeit. De tag heeft 15 vragen die gaan over bloggen. Benieuwd hoe ik tegen het bloggen aankijk en hoe ik het ervaar? Lees dan gezellig mee.

 1. Hoe lang blog je al?

Op 4 mei 2015 plaatste ik het eerste artikel op WorldofSanShine. Ik blog alweer ruim 1 jaar.

2. Wat vind je het allerleukst en het allerstomst aan bloggen?

Ik kan op meerdere manieren mijn creativiteit in het bloggen verwerken namelijk door het schrijven over mijn passie; sieraden maken en het maken van een artikel daarover, dus schrijven. Het stomste? Dat weet ik eigenlijk niet. Is het gek als ik zeg dat ik niets stoms kan bedenken? Misschien negatieve reacties? Maar die krijg ik eigenlijk (nog) niet.

 3. Wat zijn jouw beste kwaliteiten als blogger en aan welke punten wil je nog sleutelen?

Wanneer ik iets in mijn hoofd heb zitten dan roetsjen mijn vingers altijd over het toetsenbord en heb ik het zo op papier (scherm). Waar ik nog aan kan sleutelen en bijleren is fotografie.

4. Wie zijn jouw favoriete bloggers uit binnen- en buitenland?

Ik lees veel verschillende blogs, maar ik heb wel een aantal favorieten onder andere Kelly Caresse, Sanny zoekt geluk en Annicvw.com. Buitenlandse bloggers volg ik niet.

5. Welke drie artikelen op je blog, zijn het meest gelezen of gedeeld op social media?

  1. Leven met “Mr.Monopoly”
  2. Leuke spulletjes bij de Action gescoord!
  3. Gespot lente 2016: Grote oorbellen

6. Welke misvatting over bloggen hoor je het meest, of welk onderdeel van bloggen heb je zelf onderschat?

“Oh, even een artikeltje schrijven.” Bloggen word nogal onderschat door anderen. Ze hebben vaak geen idee hoeveel tijd er in gaat zitten. Toen ik met bloggen begon ben ik in het diepe gesprongen en ik zag wel hoe het ging lopen.Ik wil graag schrijven over mijn passie, sieraden maken maar ook kralen, technieken en daardoor mijn sieradenlijn of label uitbreiden. Ik heb eigenlijk (nog) niets onderschat.

7. Aan welke bloggersclichés maak jij je schuldig?

Bloggerscliches? Bestaan die dan? Uh, geen idee.

8. Krijg je hulp, of doe je alles voor je blog helemaal zelf?

Ik deed alles zelf maar nu ik de website wil overzetten op een eigen domein. (zeg ik dat zo goed???) krijg ik hulp.

9. Wat voor soort blogs lees je graag en hoeveel bloggers volg je?

Ik lees hele uiteenlopende onderwerpen; Ik lees mamablogs, maar ik volg ook blogs over mensen die een burn-out hebben gehad.

10. Plan jij je blogberichten van tevoren in, of post je alles ‘live’?

Nu ik steeds meer serieuzer aan het bloggen ben, plan ik de blogberichten in. Heel af en toe komt het wel eens voor dat ik iets ‘live’post.

11. Welke gouden (of technische) tip heeft jou geholpen en zou iedere blogger moeten weten?

Je zelf blijven ontwikkelen en lezen over de bloggerswereld. Er zijn veel tips en tricks over het bloggen te vinden. Maar lees je bijvoorbeeld ook goed in over het gebruik van foto’s en welke rechten daarop zitten en hoe je daarmee om moet gaan.

12. Wat is de mooiste ervaring (of samenwerking) die je met je blog hebt gehad?

Hopelijk gaan die in de toekomst komen!

13. Wat is het stomste dat je ooit als blogger hebt gedaan/zijn er dingen waar je achteraf spijt van hebt?

Ik zit nu heel diep na te denken maar kan me eigenlijk geen stommiteit bedenken.

14. Hoe ga jij om met jouw privacy? Deel jij veel persoonlijke dingen op je blog of scherm je bewust bepaalde dingen af?

Ik deel wel wat persoonlijke dingen maar niet te veel. Het is leuk om de lezers een kijkje “achter de schermen” te geven van de sieraden die ik maak. Daarnaast maak ik artikelen over mijn Happy Moments. Dat vind ik voor nu wel even genoeg persoolijke dingen. Mijn blog heet niet voor niets World of SanShine……en een vleugje lifestyle.

15. Wat hoop je nog een keer met/via/dankzij je blog te kunnen doen?

Sieradenworkshops geven, leuke samenwerkingen aan gaan. Ik heb genoeg ideetjes die ik wil uitvoeren en hoop via mijn blog te kunnen gaan doen in de toekomst. Teveel om op te noemen maar daar ben ik nu keihard voor aan het knallen… Wordt vervolgd dus.

Vond je dit een leuke tag? Je mag hem uiteraard overnemen.  Alle credits gaan natuurlijk naar Maris van HareMaristeit die deze tag heeft verzonnen. Voor de bloggers onder ons; wat hoop jij nog een keer met/via/dankzij je blog te kunnen doen?

 

 

 

5 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.