Infinity bracelet
Home,  Sieraden

“Infinity” armbandje en betekenis ervan.

 

De betekenis van infinity is oneindigheid. Oneindigheid is overal. De aarde of het heelal is oneindig, de horizon, je liefde voor iemand is misschien wel oneindig.

Het infinity symbool is makkelijk te herkennen aan zijn vorm, een liggende acht. We noemen het een infinity symbool maar oorspronkelijk is het een lemniscaat symbool.  Lemniscaat is een Grieks woord dat bloemenguirlande betekent en gebruikt werd wanneer een overwinnaar na een gevecht onthaald werd. Maar de Engelse wiskundige John Wallis (1616-1703) introduceerde het symbool als de ‘wiskundige oneindigheid’. En een andere wiskundige Jacob Bernoulli noemde het symbool als eerste ‘Lemniscus’, een Latijns woord voor onderscheiding.

Het Infinity symbool is wereldwijd bekend: Oneindige liefde, vriendschap, gezondheid, leven en nagedachtenis. Daarnaast staat dit “Oneindigheid” teken symbool voor constante vernieuwing, harmonie, evenwicht en verbondenheid.

Knipsel

 Yep, ik heb wat research gedaan..haha.

Door de simpele basisvorm is het trouwens ook een geliefd symbool geworden voor tatoeages. Vorig jaar was het infinity symbool een hot item binnen de sieradenwereld en zag je het veel. Nu wat minder maar, ik blijf het een erg mooi symbool vinden. Daarnaast heb ik gelezen dat wanneer je het symbool met je vingers in de lucht maakt, gebeurt er iets met je wat moeilijk te verklaren is; er overkomt je een gevoel van rust, een gevoel van dat het goed zo is.  Er schijnt meer te gebeuren wanneer je dit symbool regelmatig visualiseert of tekent. Nou, dan moet ik dit symbool maar vaak in de lucht gaan maken. Kan misschien goed helpen bij het terugvinden van rust. Daar ontbreekt het bij mij nog wel eens aan. In ieder geval is het leuk om eens research te doen naar de betekenis van bedels of onderdelen die ik in sieraden verwerk.

Dit armbandje kun je uiteraard kopen in de webshop van SanShine.

Vind jij het ook interessant om de betekenis van symbolen te weten?

 

10 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.