Winkelwagen

Infinity bracelet
Home

“Infinity” armbandje en betekenis ervan.

 

De betekenis van infinity is oneindigheid. Oneindigheid is overal. De aarde of het heelal is oneindig, de horizon, je liefde voor iemand is misschien wel oneindig.

Het infinity symbool is makkelijk te herkennen aan zijn vorm, een liggende acht. We noemen het een infinity symbool maar oorspronkelijk is het een lemniscaat symbool.  Lemniscaat is een Grieks woord dat bloemenguirlande betekent en gebruikt werd wanneer een overwinnaar na een gevecht onthaald werd. Maar de Engelse wiskundige John Wallis (1616-1703) introduceerde het symbool als de ‘wiskundige oneindigheid’. En een andere wiskundige Jacob Bernoulli noemde het symbool als eerste ‘Lemniscus’, een Latijns woord voor onderscheiding.

Het Infinity symbool is wereldwijd bekend: Oneindige liefde, vriendschap, gezondheid, leven en nagedachtenis. Daarnaast staat dit “Oneindigheid” teken symbool voor constante vernieuwing, harmonie, evenwicht en verbondenheid.

Knipsel

 Yep, ik heb wat research gedaan..haha.

Door de simpele basisvorm is het trouwens ook een geliefd symbool geworden voor tatoeages. Vorig jaar was het infinity symbool een hot item binnen de sieradenwereld en zag je het veel. Nu wat minder maar, ik blijf het een erg mooi symbool vinden. Daarnaast heb ik gelezen dat wanneer je het symbool met je vingers in de lucht maakt, gebeurt er iets met je wat moeilijk te verklaren is; er overkomt je een gevoel van rust, een gevoel van dat het goed zo is.  Er schijnt meer te gebeuren wanneer je dit symbool regelmatig visualiseert of tekent. Nou, dan moet ik dit symbool maar vaak in de lucht gaan maken. Kan misschien goed helpen bij het terugvinden van rust. Daar ontbreekt het bij mij nog wel eens aan. In ieder geval is het leuk om eens research te doen naar de betekenis van bedels of onderdelen die ik in sieraden verwerk.

Dit armbandje kun je uiteraard kopen in de webshop van SanShine.

Vind jij het ook interessant om de betekenis van symbolen te weten?

 

This article has 10 comments

 1. marietje.

  wat leuk om dit te weten en ik vind het ook leuk om de betekenis van symbolen te weten of te lezen .

 2. Yvonne

  Heel leuk om te lezen! Eerlijk gezegd wist ik het niet eens..

 3. Ilona Wielinga

  Super leuk om dit te lezen!

 4. SANDRA

  Zelf heb ik zo’n ketting. Vorige zomer gekregen in Parijs. Leuk om jouw blog te lezen. Misschien moet ik ook maar in de lucht gaan tekenen, kan wel wat rust gebruiken.

 5. Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla

  Heel mooi symbool zowel qua vorm als betekenis. Leuk om te lezen.

 6. Sanne

  Mooie betekenis heeft het zeker. Ik ben dol op zulke juwelen met een prachtige betekenis er achter.

 7. jeapiebel

  Infinity vind ik altijd een erg mooi betekenis hebben. Wel als je goed bekijkt is het gewoon een 8 hihi. Hoe je beschrijft is erg een mooi symbool.

 8. Nicole Orriëns

  Ja, dat vind ik zeker interessant. Het geeft iets meer waarde vind ik. Mooie armband!

 9. Kreanimo (@IlseVerhoeven81)

  Ik wist er al een stukje van en ja ik vind het wel leuk om te weten ook!

 10. Natiza

  Ik vind het heel erg leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: