Monopoly Deventer
Home,  Persoonlijk

Toerist in eigen omgeving: Deventer

Deventer ligt bij ons om de hoek, tijd om daar eens een bezoekje aan te brengen. Ik heb al eens verteld dat Gerard bezig was met een Monopoly editie van Apeldoorn, (kun je terug lezen in dit blogje) Deze is helemaal klaar en ondertussen hebben vele gelukkige Apeldoorners dit spel in hun bezit. Dacht ik klaar te zijn met rondzwervend monopoly geld, huisjes, hotels en dozen? Nee, we gaan gewoon door en nu met editie Deventer! Dus maar eens een dagje Deventer gedaan.

Met de pont

Om het spel Monopoly Deventer uit te kunnen brengen is Gerard daar natuurlijk veel aanwezig. We besloten dan ook een dagje Deventer te doen en met de pont de IJsel over te gaan.

monopoly deventer

Dit hadden we nog niet eerder gedaan. We wonen vlakbij Deventer en gingen daar ook wel eens winkelen. We reden Deventer City in en parkeerde de auto in de parkeergarage. Hoppa, eind van de dag natuurlijk een hoop parkeerkosten armer. Dus we besloten nu eens met de pont te gaan. Hartstikke leuk natuurlijk, ook voor de kids. €1,50 betaal je voor een retourtje en aan de overkant van de IJssel loop je zo langs de kerk het centrum in. Opeens kijk je met heel andere ogen naar deze stad en zie je ook al het moois wat deze stad te bieden heeft.

monopoly Deventer

Een historische stad

Deventer heeft een monumentale sfeer, is een historische stad, met zijn leuke, gezellige, nauwe straatjes en hoekjes. Leuke trappetjes en mooie huisgevels. Het winkelhart van Deventer heeft heel veel gezellige kleinschalige winkeltjes. Maar ook een V&D ontbreekt er bijvoorbeeld niet.

monopoly Deventer20215bron foto

Ook wilden we een bezoekje brengen aan de Grote of Lebuinuskerk. Op de terugweg naar de pont was er helaas geen tijd meer voor en deze gaan we nog op een ander moment bezichtigen.

1024px-Lebuinuskerk2011abron

Daarnaast heb je natuurlijk de Deventer Koek, Deventer Boekenmarkt en het Dickens festijn. En natuurlijk de Brink om niet te vergeten. Een gezellig plein met al z’n hippe en leuke terrasjes. Daar hebben we natuurlijk even een broodje gegeten en het was markt dus het zag er heel gezellig uit.

Ik ga gauw eens met een vriendinnetje terug om lekker te shoppen en al die gezellige straatjes en winkeltjes beter te ontdekken want dat vond ik vooral reuze interessant haha!

monopoly Deventer

Wie heeft er nog meer leuke weetjes over Deventer, Hanzestad aan de IJssel?

3 reacties

  • marietje

    Ja Deventer is heel erg mooi ik heb er vroeger gewerkt en dus ook veel gewinkeld ook met mijn ouders.. [de opa en oma van Sandra].. gingen we vroeger als kind al mee later toen ik verkering kreeg gingen we bijna iedere zaterdag in Deventer winkelen ,dus Sandra als je je moeder ook een keer mee wilt nemen naar Deventer dan hou ik me aanbevolen Haha..
    liefs van mij.
    en de lebunius kerk die heb ik bezichtigd en als je daar helemaal boven op bent dan heb je een prachtig uitzicht.

  • Marente

    Deventer is een hele mooie stad. Mijn geboortestad om precies te zijn. Heel veel leuke jeugd herinneringen. Ook mijn grote angst voor slangen komt hier vandaan. Jaren geleden was er een tentoonstelling van slangen in de grote kerk en toen is er 1 ontsnapt. Aangezien ik, als klein meisje die dag in het centrum was werd ik zo bang dat ik niet meer durfde te slapen. Nog heb ik er soms nachtmerries van. Gr Marente

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.