Boho Chic
Home,  Sieraden

“Boho Chic”armbandje met Boeddha bedel! (en een stukje geschiedenis ;) )

Ik heb voor het najaar weer een leuke armband gemaakt. Deze is van imitatie leer met een Boeddha bedel. Boeddha bedels zijn er in verschillende soorten, maten en kleuren. De Boeddha zie je tegenwoordig ook vaak als accessoires in het interieur. Maar weet jij wie of wat Boeddha is?  Ik vertel het je in deze blog, lees je weer mee?

Wie is Boeddha?

boeddhaBron foto

Tegenwoordig zie je het Boeddha beeldje veel als accessoire in het interieur of als bedel in sieraden. Ik was wel benieuwd naar de afkomst van de Boeddha. Velen van ons weten wel dat de Boeddha te maken heeft met mediteren en rust brengen in je geest. Tegenwoordig lijkt het wel of we daar ook veel meer mee bezig zijn. We willen gelukkig zijn en niet zo gejaagd maar door deze snelle tijd lukt dat niet altijd. Dus gaan we steeds vaker mediteren of een Yoga les nemen.

Het Boeddhisme is genoemd naar Boeddha. Boeddha betekent “De verlichte”. Deze naam werd aan Prins Siddharta Gautama gegeven omdat hij de verlichting bereikte. Siddharta Gautama werd heel beschermend opgevoed tussen de muren van het paleis.  Hoewel hij alles had wat hij zich kon wensen voelde hij zich toch leeg van binnen. Op een dag verliet Siddhartha het paleis om een tochtje te gaan maken. Tijdens dat uitstapje zag hij vier mannen: een oude man, een zieke man, een dode man en een asceet (is iemand die zeer sober leeft), die zelf niets bezat, maar leefde van voedsel en geld dat hem geschonken werd. Niettemin zag hij er gelukkig uit. Siddhartha zag plotseling dat niets in het leven bestendig is, en besloot het voorbeeld van de asceet te volgen. Hij vertrok diezelfde avond nog uit het paleis.

Hij sloot zich aan bij vijf asceten die zich in de wildernis hadden afgezonderd. Ze volgden een strenge ascese (onthouding, het om spirituele redenen zoveel mogelijk afstand doen van materieel comfort) in de hoop zo de verlossing uit het lijden te bereiken. Siddharta volgde hun voorbeeld.  Een paar jaar later, toen hij bijna doodging van de honger, zag hij in dat dit niet de manier was om de verlossing te bereiken. Hij nam voedsel aan en trok verder. Uiteindelijk trok hij zich in eenzaamheid terug. Hij wilde een manier vinden om gelukkig te worden en te blijven, geluk dat niet meer verandert. Toen hij 35 jaar oud was, lukte hem dat ook: hij was verlicht.

Hierdoor was hij een ontwaakt persoon, de Boeddha.

Daarna ging hij het hele land door als leraar en leerde anderen wat hij had gevonden, het pad naar blijvend geluk. Op tachtigjarige leeftijd wist hij dat hij zou sterven. Toen men hem vroeg wie hem op moest volgen, vertelde hij dat er geen opvolger moest komen, maar dat zijn lessen bewaard moesten blijven.                                                 Bron:wikipedia

Zo, je hebt vandaag je portie geschiedenislessen weer gehad :). Nu je eraan zit te denken om een Boeddha beeld aan te schaffen of deze leuke armband dan weet je meteen wat de betekenis ervan is. Al zeggen ze wel dat je een Boeddha beeld beter kunt krijgen, want een gekregen Boeddha geeft geluk!

boeddha

Shoppen?

Wil je dit armbandje shoppen? Dat kan, klik dan even hier en je linkt direct door naar de webshop van SanShine. Ohja, wanneer je toch doorklikt,  neem dan meteen een kijkje bij alle andere leuke andere sieraden! Uniek en handgemaakt!

Tot zover de Boeddha en zijn afkomst. Heb jij iets met Boeddha? Laat het me weten bij de comments!

5 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.