Home,  Persoonlijk

Leven met “Mr.Monopoly”

monopoly apeldoorn_groen_met_V2

Wat ik nog niet verteld heb is dat mijn lieve man, Mr. G, naast de ICT ook nog in de Monopoly zit. Vraag hem er wat over en trek maar een uurtje of 2 uit…. Maar hoezo Monopoly?

Begin 2014 ontstond het idee bij Mr.G: “Waarom is er nog geen Apeldoornse Monopoly?”

Het kostte wat mailtjes en telefoontjes voordat Hasbro toestemming gaf, maar uiteindelijk gelukt! Yes! En nu?

Aan de slag dus met het werven van bedrijven die graag een plekje op het bord willen. Diverse Facebook acties werden de lucht in gegooid en bestellingen begonnen langzaamaan binnen te druppelen.

Verschillende bedrijven hebben het spel gekocht voor hun werknemers, bijvoorbeeld als kerstgeschenk, maar ook heel veel particulieren hebben het spel natuurlijk besteld. (en je kan het nog steeds bestellen!) Op dit moment wordt het spel geproduceerd in Ierland, in de fabriek van de Amerikaanse spellengigant Hasbro dat de licenties heeft voor het spel. Wist je al dat het spel sinds 1935 bestaat?

Maar hoe is nu het leven thuis met een Mr. Monopoly?

Nou ja, wat begon als een grapje is eigenlijk uitgegroeid tot bijna een fulltime job! En dat naast zijn andere ICT werkzaamheden. De keukentafel is omgetoverd tot Monopoly kantoor… het ligt er vol met dozen Monopoly, voorbeeldborden, huisjes en hotels. Dit laatste komt vrijwel dagelijks in de stofzuiger omdat deze bezaaid over de vloer liggen. Daarnaast slingeren de algemeen fonds- en kanskaarten ook her en der.

Heb je ons raam al gezien? Omgetoverd tot informatiebord, aangezien ik geen whiteboard in de keuken wilde hebben…. Ja hallo, je kunt een beetje te ver gaan hoor.

IMG_3415

Bij het maken van het speelbord werden er verschillende foto’s van Apeldoorns bezienswaardigheden, gebouwen, attracties enz.. naar me toegeschoven….. “Graag even je mening, wat vind je hier van?” Niet te donker, te druk, te groot, te klein, te licht….??” Uuuuh, tja, poeh, moeilijk hoor om je mening te geven over een foto die straks daadwerkelijk op een Monopoly bord staat die een stuk of 2000 keer gemaakt wordt.

Oké en toen kwam de administratie…. of ik daar ook even bij wilde helpen, tja best hoor, ik kijk of ik nog een gaatje kan vinden. Haha.

monopoly

Maar goed, alles went en we hebben geaccepteerd dat de keuken is omgedoopt tot “Monopoly kantoor”.  Al met al gaat het een super gaaf spel worden! Doordat dit project voor Apeldoorn zo ontzettend leuk is wil Mr G, samen met zijn compagnon WJ, (mag zeker niet vergeten worden in dit verhaal!) ook voor andere steden een Monopoly spel gaan maken. Gesprekken hierover zijn al in volle gang! Dus zal ons “keuken Monopoly kantoor”  later toch eens besproken moeten gaan worden…..

bord

Benieuwd naar dit spel? Check de site www.monopolyapeldoorn.nl of ga naar https://www.facebook.com/MonopolyApeldoorn

Vind jij het wereldberoemde Monopoly spel ook zo leuk?

Laat het me weten in een reactie hieronder!

Tot een volgende post, groetjes Sandra

10 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.