Herfstknutsels voor alle leeftijden
Do It Yourself,  Lifestyle

Herfst knutselen voor alle leeftijden

Voor je het weet tikt de regen tegen het raam en zit je met het gezin gezellig binnen. Een saaie zondagmiddag? Ga dan met je kinderen knutselen. In deze blog; herfst knutselen voor alle leeftijden! Ik heb een aantal leuke ideeën voor je op een rijtje gezet.

1. Bladafdrukken

Ga naar buiten en verzamel mooie herfstbladeren. Breng wat verf aan de onderkant van het blad en druk het dan op een vel papier. Dit zal prachtige bladafdrukken creëren die je kunt gebruiken voor het maken van wenskaarten, herfstdecoraties of zelfs een herfstcollage.

2. Pompoen versieren

Koop een kleine pompoen en versier deze met verf, glitter, lint, knoppen of andere knutselbenodigdheden.

3. Herfstkrans

Maak een herfstkrans voor aan je voordeur of als decoratie in huis. Verzamel herfstbladeren, dennenappels, takjes en ander natuurlijk materiaal en lijm ze op een kransvormige basis van stro of piepschuim. Voeg linten en kunstbloemen toe voor een kleurrijk accent.

4. Herfstcollage

Verzamel tijdschriften, oude kaarten, en afbeeldingen met het herfstthema. Knip ze uit en maak een herfstcollage op een groot vel papier of karton. Voeg je eigen tekeningen en kleuraccenten toe voor een persoonlijke touch.

5. Papieren pompoenen

Maak papieren pompoenen door een oranje papieren cirkel op te vouwen en vervolgens groene pijpreinigers als steel toe te voegen. Deze papieren pompoenen zijn geweldige decoraties voor thuis of op school.

6. Herfstige kaarsenhouders

Verzamel glazen potjes en versier ze met herfstbladeren, jute lint of touw. Plaats een theelichtje of kaars in het potje en je hebt prachtige herfstkaarsenhouders.

7. Herfstdecoratie van vilt

Gebruik herfstkleurige vilt om herfstige vormen zoals eikels, bladeren of pompoenen te knippen. Naai of lijm deze vormen op tassen, kussens of zelfs sjaals voor een herfstige look. Of maak zoals in de afbeelding hieronder een herfstslinger.

8. Papieren lantaarns

Maak herfstige papieren lantaarns door bladeren op vellumpapier te plakken en rol ze daarna tot cilinders. Plaats een theelichtje in het midden voor een warme, gezellige herfstsfeer.

9. Herfstige verfprojecten

Schilder herfstlandschappen, pompoenen, of grappige herfstige dieren op papier of op een canvas. Dit kan een leuke activiteit zijn voor kinderen en volwassenen.

10. Herfstige dierenknutsels

Maak herfstige dieren zoals egels, eekhoorns of uilen met knutselmaterialen zoals vilt, karton, en wiebelogen. Deze leuke knutsels zijn perfect voor kinderen.

Laat je creativiteit de vrije loop en geniet van het knutselen in de herfst!

Lees ook: Knutselen voor kerst

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.