Home,  Persoonlijk

Drakenbootraces 2015

Afgelopen zaterdag deden wij mee met een evenement wat jaarlijks gehouden word in Apeldoorn: De drakenbootraces. We deden mee met het team; Monopoly Apeldoorn. Benieuwd hoe dit is verlopen en of we überhaupt een podiumplek hebben bemachtigd? Lees dan verder..

De drakenbootraces, of eigenlijk het drakenbootfestival, nee wacht, dan moet ik het helemaal goed zeggen; Het Grolsch Drakenboot Festival. (www.grolschdrakenbootfestival.nl) Dit is een evenement in Apeldoorn wat jaarlijks terug keert. Het Drakenbootfestival betekent 3 dagen lang feest. Het begint op de vrijdagavond met “Drakenboot in Concert”.  Een gezellig openingsconcert en op zaterdag en zondag spannende drakenbootraces.  Zaterdag voor bedrijven en zondag voor buurten en verenigingen. Daar omheen is er van alles te doen en te beleven. Gezellige kraampjes, Drakenland voor de kinderen met leuke optredens en springkussens, gezellige muziek, lekkere eettentjes… Voor ieder wat wils en natuurlijk lekker langs de waterkant de drakenbootraces kijken. Het weer zat mooi mee dit jaar, lekker temperatuurtje en geen regen, wel wat wind maar dat mocht de pret niet drukken.

IMG_3892[1](wij zijn de middelste boot, in de groene shirts)

Team “Monopoly”

Zoals ik al vertelde deden wij mee onder de naam Team Monopoly, in dit blogje schreef ik al eens dat mijn vriend zich bezig houd met het uitbrengen van een Monopoly spel over Apeldoorn. Vandaar ook dat we hebben gekozen voor team Monopoly. Wat vrienden en vriendinnen opgesnord, iedereen was enthousiast en vonden het leuk om mee te doen! De zaterdag brak aan en toch wel wat zenuwachtig vertrokken we naar het festival terrein aan het kanaal. Het thema was Beach en alles zag er gezellig uit met palmbomen en ligstoelen. We vonden een mooi plekje onder een grote parasol. Na een ‘briefing” van de Teamcaptain, in dit geval mijn vriend, Mr.G. zoals ik hem altijd noem in mijn blogs, gingen we nog even “droog” oefenen. De bankjes achter elkaar en peddelen maar. De andere teams stonden ons vol verbazing aan te kijken… Die zullen wel gedacht hebben: “stelletje fanatiekelingen”  En Mr.G. die er voor stond te schreeuwen…Jammer dat ik daar geen foto van heb… Goed, na wat oefen rondjes even bijkomen en klaarmaken voor het echte werk… Ohja, er werd ons ook wel even op het hart gedrukt dat we absoluut geen alcohol mochten nuttigen deze dag, totdat de races voorbij waren….. haha… Winnaarsmentaliteit noemen ze dat…

Op naar de eerste race, vol spanning klommen ik en mijn mederoeiers (of medepedelaars?) in de boot. We hadden een Mix team, 8 mannen en 8 vrouwen en een trommelaar.

IMG_3893IMG_3894

Mr. G. was al naar de stuurman gelopen en had hem min of meer opgedragen wat de bedoeling van ons team was. Van te voren had hij al aan ons medegedeeld: “we luisteren niet naar wat de stuurman wil, we trekken ons eigen plan…..”  Ai, Ai, kapitein!”

Goed, die eerste race ging niet zo heel lekker. Je peddelde tegen 2 andere boten maar uiteindelijk ging het er niet om wie de winnaar was van de desbetreffende race maar om de tijd. De twee races daarna gingen beduidend beter en…. hoera! We stonden in de halve finale. Poeh, de spanning was zeer hoog en iedereen was ook bloedje serieus. Voordat we gingen starten kon je een speld horen vallen in de boot. Topconcentratie!! Mijn maag keerde zich 3x om en ik begon een beetje misselijk te worden… Als dat maar goed ging. Maar….het ging super goed en we hadden het gehaald en stonden in de finale!  De finale kwam er direct achteraan, dus niets even rusten ofzo, nee we gaan weer dóóóóór. Ik begon nog meer nerveuzer te worden en voor me zei iemand dat ze zo nodig moest plassen… Shit, niet aan denken nu, straks moet ik ook nog plassen….Wat een gedoe… Haha.

IMG_3896

Weer spanning voor de start en weer opperste concentratie… Maar al dat gedril van de teamcaptain,opperste concentratie en natuurlijk ook super goed peddelen met z’n allen. Heeft ons gebracht naar een………2e plaats!!!

IMG_3889

Yeeh, en dat hebben we daarna nog fijn gevierd met z’n allen. S ‘avonds was er nog een gezellige “Drakenboot Beachparty”. Het was weer een topfeestje! Thx allemaal die mee hebben geroeid, volgend jaar op naar de 1e plaats!!

IMG_3895

TOPTEAM!!!!! THX!!

IMG_3898

En nu natuurlijk ook wel een beetje heul erg spierpijn…..

5 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.