Do It Yourself,  Home

DIY armbandjes van Memorywire

Knipsel

Vandaag weer eens een DIY op mijn blog. Ik heb met veel plezier deze armbanden gemaakt en het leek me leuk om er een DIY van te maken. Lees je gezellig mee?

Wat heb je nodig?

Knipsel

  1. Verschillende kleuren rocailles
  2. Memorywire
  3. Kniptang
  4. Rondbektang

Bovenstaande  benodigdheden zijn allemaal online te verkrijgen, bijvoorbeeld bij creadream.com

IMG_7274

We gaan nu een stukje memorywire afknippen en daar gebruik je de kniptang voor. (memorywire is een metaaldraad dat al in een ronde armband-vorm gedraaid is. Het is een spiraal die altijd weer terug in de vorm schiet. Daarom heb je bij dit soort armbandjes ook geen slotje nodig) Je knipt het gewenste draad af wat precies om je arm past.

Doordat memorywire altijd weer terug in de vorm schiet heb je geen slotje nodig en werk je dit armbandje af met een oogje. Dit oogje maak je met een rondbektang. Je neemt het aller-uiterste eind van het metaaldraad en draaien maar totdat er een lusje ontstaat.

Nu komt het leukste, de kraaltjes op het draad rijgen! Ik begin altijd met rijgen en zo vormt zich een patroon in mijn hoofd. Maar misschien vind je het wel prettiger om eerst wat patroontjes uit te leggen. Alles kan en wat vooral belangrijk is; laat je creativiteit de vrije loop!

IMG_7340[1]

Het eindresultaat! Zo kun je dus naar harte lust mixen en matchen. Draag ze met een paar bij elkaar of mix ze met je andere sieraden.

Ben je niet zo creatief, dan kun je deze armbandjes natuurlijk ook in de webshop bestellen.

Vond je dit een leuke DIY en vind je het leuk om meerdere DIY’s op WorldofSanhine te lezen? Zoja, wat voor DIY zou je dan nog graag willen zien? Mag ook iets anders creatiefs zijn! Ik lees het graag bij de comments.

 

5 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.