Home,  Persoonlijk

Nieuw: Gastartikel van Chantalle

Knipsel

Om mijn blog wat meer uit te breiden en dat vleugje lifestyle er af en toe tussen door te mixen leek het me leuk om ook eens in de zoveel tijd gastartikelen te plaatsen. Vandaag beginnen we met een leuk en boeiend artikel van Chantalle. Ze schrijft op haar blog www.lifeofchantalle.wordpress.com  over beauty en is veel bezig met dierproefvrije make-up en producten. Nieuwsgierig? Lees dan gezellig mee!

Hoi Allemaal! Sinds kort heb ik een nieuwe rubriek op mijn blog: ‘in het zonnetje’. In deze rubriek ga ik een samenwerking aan met andere bloggers zodat hun blog op mijn blog komt en mijn blog op hun blog. Vandaar dat ik deze samenwerking met Sandra ben aangegaan. Mijn naam is Chantalle en ik ben 21jaar. Sinds 13-07-2015 blog ik met veel plezier op www.lifeofchantalle.wordpress.com over beauty, reizen en persoonlijke dingen. Elke maandag t/m vrijdag komt er een artikel online om 06.00uur. Ik heb met Sandra afgesproken dat ik een artikel voor jullie ga maken over dierproeven aangezien ik sinds januari 2016 dierproefvrij ben gaan leven. Ik gebruik dus geen cosmetica en verzorgingsproducten meer van merken die op dieren testen.

Wisten jullie dat er echt hééél veel bekende merken zijn die nog steeds op onschuldige dieren testen? Sinds kort ben ik me hier heel erg bewust van en ik ga nooit meer cosmetica kopen van bedrijven die nog steeds op dieren testen. Ik wil hun absoluut niet steunen. Ik zal jullie al die vreselijke foto’s en video’s besparen.

Wat dierproeven nu precies zijn zullen jullie allemaal wel weten. In de Benelux alleen al worden jaarlijks ca. 1,5 miljoen proefdieren gebruikt. Daarnaast worden er eveneens ca. 1 miljoen dieren meteen afgemaakt door kwekers omdat ze het verkeerde geslacht hebben voor de dierproef of omdat ze te veel gefokt zijn.
Zonder dat deze dieren er om gevraagd hebben, worden hun lichamen ter beschikking gesteld van de dierproefindustrie. Zo worden dieren in laboratoria geïnjecteerd met ziektes, worden hun botten gebroken, worden zij gedwongen om een jaar lang een hoge dosering van een chemische stof te slikken. Soms worden de dieren niet verdoofd omdat dat de proef zou beïnvloeden. Proefdieren worden gehouden in krappe, kale laboratoriumkooien. Voor sommige proeven worden zij vastgebonden aan een stoel of tafel. Dat is het trieste leven, het lot van proefdieren. Dierproeven doen niet alleen pijn, deze lieve dieren hebben heel veel stress en angst. 89% van de dieren waarop dierproeven worden gedaan overlijden.

Ik vraag me af waarom iemand al die onschuldige lieve diertjes zo’n pijn kan doen. Waarom doen mensen dit? Hoe triest ben je als je proeven doet op dieren? Ik snap niet dat mensen dat werk kunnen doen. Hoe kunnen hun aanzien wat een pijn ze die lieve diertjes doen? Ik hoop dat ik jullie hiermee kan bereiken en dat jullie er meer bewust van worden. Natuurlijk hoef je niet meteen alle cosmetica producten weg te gooien of niet meer te gebruiken maar het zou echt al een verandering zijn als je de helft of een kwart niet gebruikt.

Deze bedrijven testen nog steeds op dieren:

Aussie – Benefit – Bio Oil – Biotherm – Bobbi Brown – Chanel – Clinique – Collistar – Dove – EOS – Estee Lauder – Fa – Garnier – Gliss kur – Head & Shoulders – Herbal Essences – Kiehl’s – Kneipp – L’Occitane – MAC – Max Factor – Maybelline – Nivea – NYC – OPI – Oriflame – Palmolive – Rexona – Rimmel – Sephora – Smashbox – Syoss – Vaseline – Veet – Victoria’s Secret – Yves Rocher – Yves Saint Laurent.

Dit is nog niet eens de hele lijst helaas..

Gelukkig zijn er ook heel veel andere merken die NIET op dieren testen:

Batiste – Beauty UK – Biodermal – Burt’s Bees – Catrice – Chi – China Glaze – DA – Dermolin – De Tuinen – Douglas – Dr. Hauschka – Dr. Organic – Dr. van der Hoog – E.L.F. Cosmetics – Essence – Etos huismerk – First Aid Beauty – GOSH – Greenland – Hairwonder – Hema – H&M – Inglot – Jordana – KIKO – Kruidvat huismerk – L.A. Colors – L.A. Girl – Less is more – LUSH – LVX – Makeup Revolution – Make Up Store – MAX Make Up – Moroccanoil – Mr. Smith – MUA – Murad – NARS – NYX – Purely Perfect – Real Techniques – Rituals – Sleek – Skin Blossom – The Body Shop – theBalm – Therme – Too Faced – Treacle Moon – Urban Decay – VOGUE – Zoeva.

Dit is gelukkig niet de hele lijst! Er zijn nog heel veel andere merken die niet op dieren testen.

Ik hoop dat jullie hierdoor bewuster worden als het gaat om dierproefvrije cosmetica en ik hoop dat jullie uiteindelijk ook een verandering willen maken om meer dierproefvrije cosmetica te gaan gebruiken zodat er hopelijk ooit een verandering komt aan dierproeven zodat die lieve, onschuldige dieren een beter leven krijgen. Ze testen niet alleen op ratten en muizen maar ook op aapjes, honden, konijnen en katten. Besef dus goed dat het jullie huisdier ook had kunnen overkomen..

 Hopelijk vonden jullie mijn artikel leuk om te lezen. Ik zou het leuk vinden als jullie eens een kijkje kwamen nemen op mijn blog en misschien kunnen we elkaar gaan volgen?

Liefs, Chantalle. – www.lifeofchantalle.wordpress.com

Dank je wel Chantalle voor dit interessante artikel. Het heeft zeker mijn ogen geopend over dierproefvrije cosmetica en ik ga er in het vervolg bij het aanschaffen van producten zeker beter opletten. 

Let jij er bij de aanschaf van cosmetica ook op dat het product niet op dieren is getest? 

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.