Home,  Persoonlijk

Miyuki kralen, wat zijn dat eigenlijk?

Knipsel

Miyuki kralen, ik ben er dol op. Hele kleine kraaltjes waar je perfecte, strakke sieraden mee kan maken. In deze blog vertel ik wat meer over deze kraaltjes. 

Miyuki is de merknaam van de beste kwaliteit onder de rocailles. Rocailles, ook wel borduurkralen of Seed Beads (zand kralen) genoemd, zijn hele kleine kraaltjes. Ze kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor weven, rijgen, borduren of 3d-kaartjes.

Er zijn veel fabrikanten in de wereld die mini glaskraaltjes maken, bijvoorbeeld in India en China maar die kunnen niet op tegen de superkwaliteit uit Japan. Japan kent dan wel meer fabrikanten die deze topkwaliteit leveren, maar wereldwijd staat Miyuki aan de top! Miyuki is in 1930 opgericht als producent van glaskralen. Door steeds verbeterende technieken wist deze fabrikant glaskralen te perfectioneren. Vanaf 1974 is het bedrijf Miyuki gaan heten. Miyuki kralen onderscheiden zich door hun zeer goede kwaliteit. Alle kralen hebben precies dezelfde maat. Doordat de kraaltjes gelijk van vorm zijn, is het mogelijk deze kraaltjes in patronen te verwerken, zonder dat het scheef gaat omdat de kraaltjes wellicht ongelijk zijn.
Miyuki heeft dus een zeer uitgebreid assortiment in soorten, maten en…..kleuren, waardoor er veel kleurcombinaties mogelijk zijn.Knipsel

Je kan oneindig veel soorten sieraden maken met Miyuki Kralen. Je kunt ze gebruiken voor het maken van oorbellen, armbanden, kettingen of zelfs ringen. Maar je kan ze ook gebruiken voor heel fijn borduurwerk. Er zijn zelfs hobbyisten die breien met deze kralen bijvoorbeeld tasjes of portemonnees.

Bron

Oke, laat dat breien van tasjes en portemonnees maar aan een ander over. Ik vind ze een beetje oubollig…. hihi. Ieder zo z’n mening natuurlijk. Ik richt mij liever op het weven van de kraaltjes op een weefraam.

Daar komen resultaten uit waar ik best trots op ben!

Miyuki kraaltjes, ik zou nog eindeloos door kunnen gaan over de vormen en maten. Maar daar ga ik je niet mee vermoeien. Voor mij zijn deze kraaltjes 1 van de favoriete materialen waar ik graag mee werk. Daarnaast zou het super zijn om een tripje naar Japan te maken om deze fabrikant eens te bezoeken….. We dromen even door.. 🙂

Vandaag schreef ik over Miyuki kralen, zijn er misschien nog andere materialen of kralen waar je wat meer over wilt weten?

 

 

 

 

 

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.