Do It Yourself,  Home

DIY: “Dromenvanger maken”

IMG_3985

Gisteren kwamen we bij de kruidvat in de opruiming dit zelfmaakprojectje tegen, een Dromenvanger. Hij was afgeprijsd van €2,99 voor €1,50. Kriste wilde al een tijdje een dromenvanger maken en het was vandaag toch nog slecht weer dus we hadden een leuke bezigheid!Vanochtend dus aan de slag gegaan. Het is vrij eenvoudig te maken. In dit pakketje zitten alle materialen erbij natuurlijk maar als je zelf de juiste spulletjes bij elkaar zoekt is deze dromenvanger heel makkelijk in elkaar te zetten.

IMG_3988

In dit pakket zit een metalen ring, touw, wol, lint, kralen, veertjes en draad. Als eerste begonnen we met het omwikkelen van de metalen ring met het touw. Goed, dat was wel een gevecht met dat lange draad, Kriste begon natuurlijk alweer te mopperen dat alles in de knoop raakte dus ik heb er maar even een stuk afgeknipt en toen ging het omwikkelen beter.

IMG_3992

Daarna met de gekleurde wol “sterren” maken. Dit doe je door middel van de wol aan de ring te knopen, dan maak je een lus op 1/8 van de ring en wikkel je de wol er een aantal keer omheen. Trek de draad strak. Dit herhaal je tot je een complete ster hebt en dan maak je een knoopje. Dan pak je een nieuw stuk wol, knoop deze in het midden van een lus van de eerste ster. Verbind de wol met de volgende lus van de eerste ster, omheen slaan en strak aantrekken. Je kunt nu ook wat kraaltjes er tussen door rijgen. Dit herhaal je ongeveer 3x.

IMG_3993IMG_3994

Als laatste maak je de dromenvanger af met lange stukken wol en veertjes, ook kun je er nog kraaltjes bij aan rijgen. Laat je creativiteit de vrije loop, zou ik zeggen.

IMG_3995

IMG_3999Tadaa! En zo heeft Kriste (uhm mama) hem gemaakt!

Dit was een leuk kant en klaar pakketje wat we bij de Kruidvat vonden maar zo’n dromenvanger is natuurlijk heel simpel zelf te maken met metaaldraad, wol, veertjes en kraaltjes. Ik zou zeggen; Succes!

 

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.